Teamspeak mi yoksa Discord mu kullanmalı? Teamspeak vs Discord yazısıyla karşınızdayız. Bu aslında çok tartışmalı bir konu. Biz de bir teamspeak satıcısı olduğumuz için sadece Teamspeak'i övecek değiliz elbette. Her iki uygulama da aynı kategoride farklı sorunlara çözüm üretiyor. Objektif olması için Webtekno'da denk geldiğimiz bir yazıdan sadece artıları ve eksileri kısmını aldık ve sizinle paylaşmak istedik. Teamspeak vs Discord konusunda seçim sizin.
Artıları:
Yüksek ses kalitesi: TeamSpeak, son derece yüksek ses kalitesine sahiptir. Arka plan sesi azaltma ve yankı önleme gibi özelliklerle net ve gürültüsüz bir ses sunar.
Daha düşük CPU, bellek ve bant genişliği kullanımı: Discord'a kıyasla TeamSpeak, çok daha az CPU, bellek ve bant genişliği kullanır. Bu da üst düzey sisteme sahip olmayan oyuncular için TeamSpeak'in oyun performansına çok fazla etki etmediği anlamına geliyor.
Oyun içi yer paylaşımı: Oyun içi yer paylaşımı sayesinde oyun içerisinde TeamSpeak'i kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu sayede oyun içerisinde metin sohbeti yapıp TeamSpeak ayarlarını değiştirebilirsiniz.
Daha iyi güvenlik ve gizlilik: Askeri derecede şifrelemeye sahip olan TeamSpeak'te verileriniz 3. taraflarla paylaşılmaz ve kullanıcılar anonim olarak tutulur.
Eksileri:
Yetersiz yazılı sohbet özelliği: TeamSpeak, mesajlaşma söz konusu olduğunda Discord'un çok gerisinde kalıyor. Eğer yazı tabanlı iletişime de önem veriyorsanız TeamSpeak sizin için yetersiz kalabilir.
Ücretli sunucular: Eğer TeamSpeak üzerinde bir sunucu barındırmak istiyorsanız bunun için ödeme yapmanız gerekir.
Yeni başlayanlar için uygun değil: TeamSpeak, Discord'a kıyasla daha eski ve karmaşık bir arayüze sahip ve kullanımı pek de kolay değil. Bu nedenle yeni başlayanlar için uygun olduğu söylenemez.
Artıları:
Basit ve kullanımı kolay arayüz: TeamSpeak'e kıyasla Discord, çok daha modern görünen, kullanımı kolay bir arayüze sahip. Bu nedenle daha önce benzer bir program kullanmamış olsanız bile Discord'u kullanmayı hemen öğrenebilirsiniz.
Ücretsiz sunucular: Discord'da sunucuları ücretsiz olarak barındırabilirsiniz. Discord Nitro adı verilen ücretli bir yükseltme de var ancak programın tüm özelliklerinden ücretsiz olarak da faydalanabilirsiniz. Çok sayıda yazılı sohbet özelliği: Yalnızca bir sesli iletişim programı olmanın çok ötesinde olan Discord'da emojiler, gifler ve fotoğraflar gönderebilir, dosya ekleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Birçok kullanıcı ve topluluk: TeamSpeak'in aksine Discord, bir sesli iletişim programından çok bir sosyal ağ gibi çalışıyor. Discord içerisinde her türden kullanıcı topluluğu bulabilir, bu topluluklara katılarak tıpkı bir sosyal ağdaki gibi iletişim kurabilirsiniz.
Oyun içi yer paylaşımı: TeamSpeak'te olduğu gibi Discord'un da oyun oynarken erişebileceğiniz kendi arayüzü var. Ayrıca bu oyun içi arayüzü istediğiniz gibi özelleştirebilir veya tamamen devre dışı bırakabilirsiniz.
Eksileri:
Kullanıcı verilerini toplar: Discord, kullanıcı verilerini topladıklarını onayladı. Bu verilere e-postalar, yazılı sohbetler, resimler ve sesli sohbetler de dahil. Bu verilerin üçüncü taraflara satılıp satılmadığı bilinmiyor ancak şirketin şimdilerde veya gelecekte bu verileri kullanması muhtemeldir. Bunu bildikten sonra programı kullanıp kullanmamaksa tamamen size kalmış.
Daha düşük ses kalitesi: Discord, kötü bir ses kalitesine sahip değil ancak TeamSpeak'in ses kalitesi kadar iyi bir ses kalitesine de sahip değil. Ufak tefek ayrıntılara takılan biri değilseniz muhtemelen aradaki farkı fark etmeyebilirsiniz. Yine de bir sesli sohbette aynı anda çok sayıda kişi konuşuyorsa yaşanan gecikmeler sinir bozucu olabiliyor.
Daha yüksek CPU, bellek ve bant genişliği kullanımı: Discord'un hem görüntülü hem sesli aramalar sunması çok sayıda emoji ve gif barındırması ve daha gelişmiş bir arayüze sahip olması, onu TeamSpeak'e kıyasla daha sistem yorucu bir program haline getiriyor. CPU, bellek ve bant genişliği kullanımı açısından aradaki farkın hiç de az olmadığı, hatta güçlü bir sisteme sahip değilseniz Discord'un arka planda oyun deneyiminize çok fazla etki yaptığı söylenebilir.
Bu konuda artı ve eksileri objektif bir açıdan çok güzel özetlediği için Webtekno'nun yazısını kaynak kullandık.
Türkiye lokasyonlu, İzmir veri merkezinden Türkiye'nin dört bir yanına düşük pingli TeamSpeak hizmeti.
Raid-1 konfigürasyonlu enterprise Samsung SSD diskler ve Intel Xeon marka işlemcilerle güçlendirilmiş kendimize ait DELL marka fiziksel sunucular üzerinden TeamSpeak hizmeti sağlıyoruz.
İzmir'de bir veri merkezinden Türkiye'nin ve Avrupa'nın dört bir yanına düşük pingle hizmet veriyoruz.